maandag 28 januari 2008

Maandag 28 januari 2008

Inmiddels zijn we weer 2 weken verder en ik heb besloten om nu om de 2 weken te schrijven. Niet dat er niet veel gebeurd maar mn door de stroomstoringen hebben we gewoon geen electriciteit. Het is echt waar. Het weekend was ok maar dat kwam omdat de mijnen gesloten waren en dus er genoeg capaciteit was om de rest van Johannesburg te voorzien van stroom. Gisteravond was er een reportage waar duidelijk uit werd dat Eskom ( Nuon etc in Nederland) nieuwe contracten heeft afgesloten met andere landen om hen te voorzien van stroom. Zo gaat er stroom naar Zimbabwe, Kenia, Mozambique en Botswana. Ze zeiden dat ze dit niet doen maar uit onderzoek is gebleken dat het in totaal zoveel stroom is waardoor je Johannesburg 3 keer kunt voorzien van stroom. Ze hebben contracten laten zien die ingingen vanaf 5 jan 2008, dus toch wat meer aan de hand, corruptie????
Maar goed probeer zoveel mogelijk te plannen omdat bij mij alles op electra gaat. Maar je weet eigenlijk nooit wanneer en hoe laat onze buurt aan de beurt is. Kunt niet zeggen dat er hier dus nooit iets gebeurd....
Bo is vorige week met de Nederlandse school gestart en was in het begin wel een beetje verlegen maar nu 2 keer op donderdag en 1 keer op zaterdag te zijn geweest was het een succes. Hij vindt dat hij dus echt een grote jongen is geworden en dat is natuurlijk ook zo.
Golfen ook weer opgepakt maar afgelopen week was het onmogelijk om te golfen. Het heeft zoveel geregent, bijna op het nederlands af, dat de banen gewoon gesloten bleven. Wel jammer want het blijft leuk om te doen. Gelukkig is het weer afgelopen zaterdag weer omgeslagen en hebben we heerlijk van de zon kunnen genieten. Zelfs verbrand en Bo is zelfs bruiner geworden.
Vorig weekend ben ik met Margot en Nicolette naar Sun City geweest. Er was een golftournooi voor dames en Margot en Nicolette waren uitgenodigd om hun sieraden te verkopen. En ik mocht mee om te helpen. Lekker in de Palace gelogeerd, heerlijk gegeten en natuurlijk de verkoop was ook goed. Zelfs Sheila van de Bold en the Beautifull was er en zelfs zij kocht wat kettingen, dezelfde als mijn oma heeft. Dus oma, als u naar de Bold kijkt denk maar even dat zij hem ook heeft. Trouwens misschien is zij inmiddels alweer uit de serie maar toch.
Harrie en Bo kwamen ook nog langs. Zij hebben zich vermaakt in het entertainment centrum waar Harrie de hele dag met Bo was. Dus ook dat was een mannenuitje. Erg gezellig dus.
Alles gaat weer gewoon zijn gang, het paardrijden van Bo, het nodig bijkletsen met de meiden, boodschappen, Riversands, golf enz.
Nog wel op controle geweest bij mijn cardioloog. Die was erg tevreden en het ziet er allemaal goed uit. Mag in Oktober weer terugkomen.
Vrijdagavond was de verjaardag van Martijn en er was karaoke. Onwijs gelachen mn een paar mannen die dachten te kunnen zingen maar het glas knapte nog net niet uit de ramen. Het was onwijs gezellig en veel te laat in mijn bed.
Zaterdag kwamen er 6 gasten dus uitgebreid gekookt voor 8. Was weer een succes met dank aan de Kerst Allerhande. En nu is de nieuwe week weer begonnen, ga straks met Nienke naar de Nederlandse winkel, er is weer voorraad.
Foto's bijvoegen lukt even niet maar dat komt weer.
Tot snel.

Geen opmerkingen: