woensdag 16 januari 2008

Woensdag 16 januari 2008

Allemaal eerst de beste wensen voor 2008 en mogen al jullie dromen uitkomen!

Zo lange tijd niets meer van me laten horen maar geen bericht is goed bericht. We hebben heerlijke weken gehad in Nederland en het was fijn om iedereen weer te spreken en te zien. Het voelt ook dat je niet weg bent geweest dus dat is eigenlijk best grappig.
Het meerendeel bij mijn ouders geweest in Enschede en we hebben nog gelogeerd bij mijn zusje, Harrie zijn ouders en Ellen.
We zijn enorm verwend en Bo nog meer. Hij heeft zoveel cadeaus gekregen dat we zelfs een extra koffer van oma hebben moeten lenen om al zijn nieuwe spulletjes mee te kunnen nemen en vergeet niet alle nieuwe kleren want er was volop sale. Gelukkig mochten we wat extra bagage mee dus dat kwam goed uit.
Afgelopen zaterdagavond zijn we weer teruggekomen en Harrie was enorm blij om ons weer te zien. En ook Bo en ik vonden het heerlijk om weer thuis te zijn ondanks de fijne tijd. Het was weer lekker warm en dat was een welkome afwisseling na al die kou.
Zondag zijn we wezen lunchen met Margot en haar vader, Arnold en de kinderen, tja we zijn weer terug, en dat was erg gezellig. Een voor ons nieuwe plek die al vrij bekend is maar wij nog nooit waren geweest. Erg leuk om na 4 jaar weer iets nieuws te ontdekken wat ook nog erg gezellig is en goed.
Maandag ging Harrie weer aan het werk, maar dat gaat niet altijd even gemakkelijk. De stroom gaat er nu dagelijks 2 a 3 uur uit op verschillende tijden. Dit gaat nu de komende 5 jaar met regelmaat gebeuren. Onvoorstelbaar dat hier niet iets mee is gedaan de afgelopen jaren want het zat er aan te komen. We hebben nu dagelijks stroomstoring en voor mij is het niet zo erg, maar de bedrijven kunnen niets meer, alles gaat op slot, veel omzet verlies dus, maar ja het zij zo.
Dinsdag heeft Bo weer paardgereden en vandaag is de school weer begonnen. Hij zit in hetzelfde klaslokaal maar een nieuwe juf, teacher Gwen. Ook allemaal nieuwe kindjes in zijn klas maar zijn beste vriendjes Mangoliso, Rebi en Arushi zitten bij hem in de klas dus meneer is dolgelukkig en vroeg meteen toen ik hem ophaalde of hij morgen weer mag. Prima teken dat Bo er weer zin in heeft. Morgen start hij ook met de Nederlandse school, dus groep 1. Dit is maar 1x per week 1,5 uur en 6x per jaar een paar uurtjes op de zaterdag. dan komt hij in het klasje met wat Nederlandse vriendinnetjes zoals Floor, Charlotte en Sophie. Ben benieuwd wat hij daarvan vindt.

Geen opmerkingen: